Göz Sağlığına Dikkat
Mevsim geçişleriyle birlikte göz enfeksiyonlarında artış gözleniyor.
Sıcaklar geldi, neşeleri kaçtı: Evcil hayvanlara yaz rehberi!
Veteriner Hekim Serkan Eroğlu, son zamanlarda etkili olan bunaltıcı sıcaklardan hayvanları nasıl koruyabileceği konusunda bilgi vererek doğru bilinen yanlışlar hakkında uyardı.Yaz aylarında kendini hissettiren bunaltıcı sıcaklar, insanlar kadar hayvanları da etkiliyor.
Sıcak geçen günlerde evcil hayvan sahiplerinin doğru bildiği bazı yanlışlar sevimli dostlara zarar verebiliyor. Hayvanseverlerin özellikle beslenme konusunda dikkat etmesi önem teşkil ediyor.
Bu dönemde kuru mamanın diğer yiyeceklere göre daha sağlıklı olacağına söyleyen Eroğlu, "Kuru mamanın sürekli evcil hayvanlarımızın önünde bulunmasını istiyoruz. Yemeklerinin bozulmasının önüne geçtiği için kuru mamayı tavsiye ediyoruz. Yaz aylarında en çok gördüğümüz vakalar çok su verilmesi. Özellikle su vereyim derken buzlu su tercih ediliyor. Buzlar, keskin olması nedeniyle ağız bölgesinde kesiklere neden olabiliyor. Bu yüzden buzlu içecek önermiyoruz" dedi.
"HAYVANLARDA DERİ ÇANTALAR SAUNA ETKİSİ OLUŞTURUYOR"
Buzun ağız bölgesinde yaralara neden olabileceğini ifade eden Eroğlu, evcil hayvanları serinletmek için ‘soğuk havlu’ önerisinde bulundu.
Özellikle araçları ile uzun yolculuklara çıkacak hayvan sahiplerine, minik dostlarını deri çantada taşımamaları yönünde uyarılarda bulunan Veteriner Hekim Eroğlu, "Hayvanımız sıcaktan bunalmış olabilir serinletmek için buzluğa koyduğumuz kuru bir havluyu sürebiliriz. Saat 12.00 ile 14.00 arasında kesenlikle dışarı çıkarılmalarını önermiyoruz. Araçlarda uzun yolculuklar yapacaksak mutlaka çantaların içinde hayvanların tutulmasını önermiyoruz. Son dönemlerde çok fazla sıcak var. Bu sıcaklar olanların ter bezleri yeterli gelmiyor bazen. Bu durum onların depresyona girmesine neden olabiliyor.
Özellikle çanta özelinde konuşacak olursak, deri çantalar sauna etkisi oluşturuyor. Yaz aylarında hayvanımız tıraş ettirmemeliyiz. Özellikle güneşin yoğun olduğu yerlerde zararlı olabiliyor. Araştırmalar sonucunda tıraş edilen derilerin güneşin sıcağından ve ışınlarından daha çok etkilendiği kanıtlandı. Tıraş edildi ise de özel kıyafetlerle dışarı çıkarılmalı" diye konuştu.
cımhuriyet.com
Mevsim geçişleriyle birlikte göz enfeksiyonlarında artış gözleniyor.
Yeni eğitim yılı başlarken, İSTAHED Bilim Komisyonu Üyesi Dr. Salih Bağdadioğlu, sağlıklı bir okul hayatı için velilere önemli tavsiyelerde bulundu.
İntihar, Tedavi İle Önlenebilen Bir Durumdur
Ahiflower (Tarla Taşkeseni Otu Yağı), İngiltere’de tarımı yapılan bitkinin tohumlarından elde edilen ve bitkisel Omega-3 kaynağı olarak öne çıkan değerli bir yağdır.
Çocukluk çağında başlayan ve yetişkinlikte de devam edebilen nörogelişimsel bir durumdur.
’Reçete’ / Miyopi ile Yaşam