Kalp Krizinden Korunmak
Kalp krizleri genellikle kalbi besleyen koroner damarlarda oluyşan ağlı plakların üzerinde milimetrik yırtılmaların oluşması ve saniyeler içinde üzerinde pıhtı birikerek damarı tıkaması sonucu görülür.
Serepral Palsi(beyin felci); beyinde oluşan hasar nedeniyle oluşan insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumuna verilen isimdir.
Serepral Palsi Nedenleri Nelerdir?
Beynin oksijensiz kalması sonucu üst motor nöronların hasarlanmasıyla oluşur. Bazı durumlarda tek bir nedene bağlı olurken bazı durumlarda ise pek çok nedene bağlı olabilir. Genellikle doğum sonrasında veya öncesinde bebeğin yeterli oksijeni alamaması durumunda oluşur.
Bu hastalığın nedenleri içinde yer almaktadır.
Serepral Palsi Belirtileri Nelerdir?
Serebral Palsi tonus kaybı, spastisite ya da hipotoni şeklinde olabilir. Denge kaybı, denge sağlamada güçlük, kontraktür dediğimiz eklemlerde sertlik, üst ekstremite deformiteleri, kalçalarda zamanla oluşan çıkıklar, omurga ve ayak deformiteleri, yürüme bozuklukları ve ilerleyen dönemde görülen kırıklar başlıca semptomlardır.
Serebral palsi her hastada aynı belirtileri vermez. Bazı çocuklarda etkilenen kaslar normalden gergin (kasılı) durumdadır ve hastanın hareketlerini kısıtlar. Bazı çocuklardaysa kaslar fazlasıyla gevşektir ve hasta vücudunu istediği gibi yönetemez. Bazen istem dışı vücut hareketleri de görülebilir. Bazı hastaların vücudunun bir yarısı, bazılarının sadece bacakları, bazılarının ise tüm vücudu etkilenebilir. Boğaz kaslarının etkilenmesi sonucu konuşma güçlüğü de olabilir. Beyin hasarının ağır olduğu durumlarda görme ve işitme sorunları ve bir ölçüde zeka geriliği de görülebilir. Sonuçta serebral palsili çocuklarımız kendi kaderlerine bırakıldığında toplumda ciddi bir işgücü kaybı ve sağlık harcamalarında artış olması kaçınılmazdır. Bu yüzden bu çocuklarımızın üreten birer birey olarak topluma kazandırılmaları büyük önem taşımaktadır.
Eczacininsesi.com
Kalp krizleri genellikle kalbi besleyen koroner damarlarda oluyşan ağlı plakların üzerinde milimetrik yırtılmaların oluşması ve saniyeler içinde üzerinde pıhtı birikerek damarı tıkaması sonucu görülür.
Argivit Bromelain Nedir? Bromelain’in Faydaları Nelerdir?
Moderatör: Ecz. Hakan Gençosmanoğlu Konuk: Prof. Dr. Ayten Kayı Cangır
Son dönemde akıllı saatler, sağlık takibi konusunda büyük ilgi görüyor. Nabız ölçümü, uyku düzeni ve adım sayma gibi özellikleri bulunan bu cihazlar, her yaştan ve alandan kullanıcının dikkatini çekiyor.
NASODREN® Anında Etkili, Doğal Sinüzit Spreyi
Reçete Karaciğer Yağlanması