’Reçete’ / İşitme Kaybı
İşitme kaybı, yalnızca duyu organı ile ilgili bir sorun değil; sosyal yaşamı, iletişimi ve hatta ruh sağlığını derinden etkileyen bir durum.
Sonbaharda göz sağlığına dikkat
Mevsim geçişleriyle birlikte göz enfeksiyonlarında artış gözleniyor. Uzmanlar, adenoviral ve herpes virüslerine bağlı enfeksiyonların ilerleyen dönemde görmede puslanma ve az görmeye yol açabileceğini belirtiyor.
Sonbahar ile birlikte göz hastalıklarında artış başladı. Uzmanlar, sonbahar aylarının enfeksiyonlar açısından riskli bir dönem olduğuna dikkat çekerek mevsim geçişlerine bağlı göz rahatsızlıklarının bu dönemde görüldüğünü belirtiyor.
Göz Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi’nden Op. Dr. Nihat Tamer, “Viralenfeksiyonlardan en sık ‘adenoviral’ ve ‘herpes’ virüslerine bağlı enfeksiyonlar olarak karşımıza çıkar. Hastalık şikâyetleri azalsa da, ilerleyen dönemde hastalığın iyileşmesine rağmen gözümüzde oluşturduğu tahribat görmede puslanma ve hatta az görmeye dahi sebep olabilir” diye belirtti.
cumhuriyet.com
İşitme kaybı, yalnızca duyu organı ile ilgili bir sorun değil; sosyal yaşamı, iletişimi ve hatta ruh sağlığını derinden etkileyen bir durum.
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun
İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma, yeterince su içmeyen kişilerin daha fazla strese maruz kaldığını ortaya koydu.
İşitme kaybı her yaşta ortaya çıkabilir, ancak yaşlılarda bu risk daha fazla görülebilir. İşitme kaybında erkekler, kadınlardan daha fazla etkilenir.
Diş İmplantı Hakkında Bilmeniz Gerenkenler
https://www.youtube.com/watch?v=n74M2gVCrWI