HT Belirtileri

HT Belirtileri

Gençler de dikkat etmeli: Hipertansiyon belirtileri

Hipertansiyonun hiçbir belirti vermeden tesadüfen ölçülen kan basıncı değerinin yüksek bulunması ile ortaya çıkabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Güzel, “Özellikle enseden alın bölgesine doğru yayılan baş ağrısı belirtisi dikkate alınmalıdır” dedi.

İç Hastalıkları (Dâhiliye) Kliniği’nden Uzm. Dr. Berna Güzel, hipertansiyon hakkında bilgilendirmede bulundu.

Uzm. Dr. Berna Güzel, "Farklı günlerde en az iki kez yapılan ölçümlerde 18 yaşını geçmiş erişkin bir bireyde büyük tansiyonun 140 mm Hg (civa basıncı) ve üzerinde ya da küçük tansiyonun 90 mm Hg ve üzerinde olmasına yüksek tansiyon diğer adıyla hipertansiyon denilmektedir" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK TANSİYON 120, KÜÇÜK 80 MM’NİN ALTINDA OLMALI"

Kan basıncı için normal değerlerin büyük tansiyonda 120 mm Hg’nın, küçük tansiyonda ise 80 mm Hg’nın altında olması gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Güzel, şu bilgileri paylaştı:

"Büyük tansiyonu 120-139 mm Hg, küçük tansiyonu 80-89 mm Hg arasında ölçülen kişiler yüksek tansiyon gelişimi için adaydır. Hipertansiyon sorunu olanlar; çift veya bulanık görme, halsizlik, yorgunluk, isteksizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, kalp ağrısı, kulak çınlaması, nefes darlığı, burun kanaması, sık idrara çıkma gibi belirtileri yaşarlar."

Hipertansiyonun hiçbir belirti vermeden sadece tesadüfen ölçülen kan basıncı değerinin yüksek bulunması ile ortaya konulabileceğinin altını çizen Uzm. Dr. Güzel, "Bununla birlikte en sık belirtiler enseden alın bölgesine doğru yayılan baş ağrısıdır. Bu belirtiye çok dikkat edilmesi gerekir. Bunun dışında, yukarıda saymış olduğumuz belirtilerden bir ya da birkaçını yaşayanların mutlaka bir uzman hekime başvurması ve tedavilerine en kısa sürede başlanması hayati önem taşımaktadır" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/saglik/gencler-de-dikkat-etmeli-hipertansiyon-belirtileri-2112134?utm_medium=KategoriSayfasi&utm_source=KategoriSayfasi

DİĞER HABERLER
’Reçete’ / Fibromiyalji Nedir?
Nabız Nedir? Kaç Olmalı?
Güneş Yanıklarına Dikkat !
’Reçete’ / Cinsellik Nedir? Nasıl Sağlıklı Yaşanır?
Anoreksiya Nervoza
Havuzlara Dikkat
KKKA Tehlikesi
Hastalık Değil Farklılık
’Reçete’ / Yüz Estetiği Rehberi
Kilo Vermek İçin Organlarınzdan Olmayın
Yaz Aylarında Diş Bakımı
Demans Nedir?
Aşırı Sıcaklara Dikkat
Kalp Hastaları Sıcak Havalarda Ne Yapmalı?
’Reçete’ / Diyabetik Ayak Nasıl Tedavi Edilir
Magnezyum Nedir
Kurban Bayramınız Kutlu Olsun
Bel Ve Boyun Fıtığı
’Reçete’ / Sağlıklı Alışveriş Rehberi
Yaz Hastalıkları
Keneden Korunmanın Yolları
Kulak Tıkacı Kullanın
Doğal Sinüzit Spreyi
Zihinsel ve Fiziksel Performans Desteği
’Reçete’ / MS Hastalığı
Güneş Işığının Zararları ve Korunma Yolları
Sessiz Tehdit: Gut Hastalığı
’Reçete’ / Kalça Ağrıları
19 Mayıs Kutlu Olsun!
Kolajenden Gelen Güç

En Çok Okunanlar


Keneden Korunmanın Yolları

Hastalığa sebep olan mikrobun bulaştırıcısı olan keneler uçmazlar, zıplamazlar; yerden yürüyerek vücuda tırmanırlar.

Yaz Hastalıkları

İşte,yaz aylarında sık olarak karşılaşılan yaz hastalıkları ve yılın en sıcak aylarını sorunsuz geçirebilmeniz için dikkat etmeniz gereken bir öneri.

Bel Ve Boyun Fıtığı

Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir