Otizmin Şifresi Çözüldü

Otizmin Şifresi Çözüldü

 

 

Yapılan araştırmalarda otizmin sebepleri hakkında birçok görüş vardı. Bunlardan en önemlisi ise ‘aşıların’ otizme sebep olduğu yönündeki yaygın inanış. Bu durumu savunan birçok kişiyi de ilgilendirecek çok önemli bir çalışma yayınlandı.

 

Princeton Üniversitesi ve Simons Foundation un hazırladığı raporda, bu durumun DNA kökenli olduğu açıklandı. Bilim insanlarının yaptığı derin insan genom analizlerinde, hastalığa  ait risk faktörlerini tanımladı. Çalışmada gen havuzundan 100 milyon gen etkileşimine bakıldı ve Otizm ile doğrudan ya da potansiyel ilişkili 2500 gen tespit edildi. Çalışma içeriğinde, genlerin beyin fonksiyonları üzerinde hangi moleküler döngülerde 

bulunduğuna bakıldı. 

 

Projeyi yürüten Arjun Krtishnan yaptığı açıklamada  “Bu genlerin tespitinden sonra  bundan sonraki aşamada hastalığın genetik temelini  oluşturup, tedavi teknikleri üzerinde yoğunlaşacağız” dedi. 

 

 

 

Kaynak : Krishnan A, Zhang R, Yao V, et al. Genome-Wide Prediction and Functional Characterization of the Genetic Basis of Autism Spectrum Disorder. Nature Neuroscience. 2016.

 

DİĞER HABERLER
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği
Ağrılarınızı Bitirmek İçin 5 Yöntem

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.