Nedir Bu Çift Temizleme Yöntemi?

Nedir Bu Çift Temizleme Yöntemi?

Ecz. Mine Şahbaz 

 

Nedir bu Çift Temizleme Yöntemi?

 

 

Tertemiz ve canlı bir cilde sahip olmak her kadının en büyük isteği!

 

Cilt temizliği, cilt bakım rutinimizin sonraki aşamalarında uygulayacağımız bakım ürünlerinin cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlayan ve etkinliğini artıran birinci ve en önemli adımdır.

Makyaj yapın ya da yapmayın, cildinizi sabah ve akşam olmak üzere ''cilt tipinize uygun bir temizleyici ile'' mutlaka temizliyor olmalısınız.

Günde iki kez cilt temizliği yapmanız cilt temizliği sağlasa da çift temizleme yöntemi ile derinlemesine temizlik sağlayarak daha temiz bir cilde sahip olabilirsiniz

••Çift Temizleme Yöntemi yağ bazlı ve su bazlı temizleyicilerle yapılan iki aşamalı bir temizleme işlemidir. Bu yöntemde; sabahları yapacağınız temizlik işlemi daha nazikçe olmalıdır. Gün içinde yüzünüzde biriken kir, makyaj, sebum (cilt yağı), nemlendirici ve güneş koruyucu artıklarını ise akşamları uygulayacağınız Çift Temizleme Yöntemi ile cildinizden arındırmış olacaksınız

 

Tek Temizleme ve Çift Temizleme Yöntemi arasındaki fark çok belirgindir. Çift Temizleme Yöntemi ile cildinizi daha temiz ve sağlıklı hissedersiniz. Çok kısa sürede ciltteki olumlu etkilerini ve cildinizdeki farkı görürsünüz.

 

Çift Temizleme Yöntemi'ni normalde her gün uygulamanıza gerek yoktur. Gün aşırı ya da çok hassas cilt yapısına sahip iseniz haftada 2 kez uygulamak yeterlidir ancak her gün makyaj yapıp, fiziksel güneş koruyucu kullanıyorsanız, yağlı ve akneye eğilimli bir cildiniz varsa, nemli iklimde yaşıyorsanız veya dışarıda uzun zaman geçiriyorsanız, hava kirliliğinin yoğun olduğu kalabalık şehirlerde yaşıyorsanız tüm bunların neden olduğu olumsuzlukları cildinizden arındırmak için her akşam Çift Temizleme Yöntemi'ni uygulamanız cildiniz için oldukça faydalı olacaktır ..

Çift Temizleme Yöntemi'nde 2 aşama vardır

 

1. aşama: Yağ Bazlı Temizleyici kullanımı

Yağ bazlı temizleyiciler genelde temizleme yağlarıdır. Bu yağlar ciltteki yağı, siyah noktaları ve gözenekleri temizlemek için mükemmel bir yoldur. Temizleme yağı gözeneklerin içine nüfuz ederek sebum, kir ve makyaj artıklarından kolayca arındırır.

Bu yöntem, cildinizi alkol bazlı bir tonik ya da köpüren güçlü bir temizleyici ile temizlemekten daha etkili bir yöntemdir. Cildiniz yağlı, akneye meyilli ve tıkanmış geniş gözeneklere sahipseniz bu yöntem sizin için idealdir. Yağlı cilde yağ bazlı ürün kullanmak kulağa ters gelse de bu yağ gözeneklerdeki ve yüzeydeki yağları ciltten kolayca çıkartır, temizler. Ürün suyla birleştiğinde süte benzer bir hâl aldığı için yağlı bir his bırakmaz, cildi yağlandırmaz ve kolayca durulanır.

 

2. aşama: Su Bazlı Temizleyici kullanımı

Temizleme yağından sonra yüzünüzü su bazlı bir temizleyici ile temizleyin. Su bazlı temizleyiciler köpüren, jel veya süt formunda olanlardır.

İkinci adımda su bazlı temizleyici; birinci adımda çıkmayan makyaj ve kirleri çıkartır. Temizleme yağı kullanarak yüzeydeki çoğu atıkları çıkarırken, su bazlı temizleyici ile derinlemesine temizlik sağlamış olursunuz.

Fazla miktarda su bazlı temizleyici kullanmaya ihtiyacınız yoktur. Çünkü yağ bazlı temizleyici işini gayet iyi yapmaktadır. Az miktarda nazik bir temizleyici işinizi görecektir.

Misel suları hem yağ hem de su bazını birlikte barındırırlar. Misel suyu su gibi hissedilse de performansı temizleme yağı gibidir. Bir pamuk yardımıyla kullanabileceğiniz bu ürünler makyaj çıkarmada son derece etkilidir. Misel sularını nazik su bazlı bir temizleyici olarak ikinci adımda kullanabilirsiniz.

Ecz. Mine Şahbaz

DİĞER HABERLER
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği
Ağrılarınızı Bitirmek İçin 5 Yöntem

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.