Keneden Korunmanın Yolları
Hastalığa sebep olan mikrobun bulaştırıcısı olan keneler uçmazlar, zıplamazlar; yerden yürüyerek vücuda tırmanırlar.
Unutkanlık, dalgın bir zihin... Tüm bunlar zaman zaman can sıkıcı boyutlara ulaşabiliyor. Ancak bunları beslenmenizle de önleyebilmek mümkün. Beslenmenizde yer verebileceğiniz baharat ve bitkilerle hem yiyecekleriniz daha lezzetli olacak hem de beyin sağlığınız güçlenecek.
İşte beyne iyi gelen besinler:
Zencefil: Pek çok faydası bilinen zencefil, ayrıca demans ve Alzheimer hastalığının tedavisinde de yararlıdır.
Zerdeçal: Yapılan bir araştırmada Hindistan'da Alzheimer hastalığı oranlarının daha düşük olduğu sonucuna varıldığında, beslenmelerinde bulunan köri baharatı ve zerdeçalın öneminin göz ardı edilmediği sonuçlara ulaşıldı.
Adaçayı: Adaçayı hafif ve orta seviyede Alzheimer olan yaşlı erişkinlerde öğrenmeye katkıda bulunuyor. Sağlıklı bireylerde ise gelişmiş hafızaya destek sağlıyor.
Tarçın: 2015 yılında fareler üzerinde olumlu sonuç veren bir gözlemde, tarçın özünün laboratuar farelerini bilişsel bozukluklardan korumaya yardımcı olduğu sonucu ortaya çıktı. Tarçın, Parkinson hastalarında da nöroprotektif faydalar sağlayabiliyor.
Biberiye: Orta yaş ve üzerinde hafıza gelişimini destekleyen biberiye beyne en iyi gelen bitkilerden. Ayrıca, beyin hücresi ölümünü de engelliyor.
Kaynakça
Trendus.com
Hastalığa sebep olan mikrobun bulaştırıcısı olan keneler uçmazlar, zıplamazlar; yerden yürüyerek vücuda tırmanırlar.
Yaz aylarının vazgeçilmezi olan yüzme, serinlemenin en keyifli yollarından biri.
İşte,yaz aylarında sık olarak karşılaşılan yaz hastalıkları ve yılın en sıcak aylarını sorunsuz geçirebilmeniz için dikkat etmeniz gereken bir öneri.
Magnezyum Nedir
Kurban Bayramınız Kutlu Olsun
Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir