Bilinen En Güçlü ve Doğal Antibiyotik: Udi Hindi

Bilinen En Güçlü ve Doğal Antibiyotik: Udi Hindi

Doğu Asya topraklarında yetişen, odunsu bir yapıya sahip olan udi hindi ağaçtan elde ediliyor. Özellikle  Çin’de yoğun olarak görülen bu ağaç, her mevsim yaprakları bulunan ve mevsim geçişlerinden etkilenmeyen bir türdür.

Udi Hindi kozmetik sektöründen geleneksel tıbba birçok alanda kullanılıyor.

Udi Hindi bitkisi, doğru şekilde kullanılması durumunda bağışıklık sisteminin güçlenmesine, vücuttan mikropların atılmasına ve birçok hastalığın tedavi sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Udi hindi, daha çok yağ ve toz halinde tüketilir.

UDİ HİNDİ’NİN FAYDALARI?

Vücuttan mikropların atılmasını sağlar: Bilinen en güçlü doğal antibiyotiklerden birisidir. Düzenli bir şekilde kullanıldığında vücuttan mikropların atılmasında fazlasıyla yararlıdır.

İltihap ve enfeksiyonlara karşı faydalıdır: Özellikle toz haline getirilmiş udi hindi bitkisi, balla karışımı yapılarak tüketilmesi halinde antibiyotik özelliği alır. Doğru miktarda tüketilmesi halinde Udi hindi tozu iltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasına yardımcı olurç

Boğaz ağrısı ve burun akıntısına karşı etkili: Boğazı yumuşatması sebebiyle boğaz ağrılarına ve genel iltihaplanma durumlarında etkili olmaktadır. 

Mide ağrıları ve stres iyi gelir: Udi Hindi sakinleştirici bir özelliğe sahiptir. Düzenli bir şekilde tüketilmesi durumunda, mide ağrılarına ve strese iyi gelir. Bal şerbetiyle Udi Hindi tozunu karıştırıp ılık su ile birlikte tüketmek, baş ağrılarına karşı da etkilidir.

Cilt sağlığına faydalıdır: Udi Hindi, cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Hafif dereceli yanıklar ve egzama hastalığında tercih edilen bir bitkidir. 

Ağız kokusunu giderir: Hoş bir kokuya sahip olması sebebiyle ağız kokularını giderir. Gün içerisinde bir miktar udi hindi bitkisi çiğnenmesi ağız kokusu sorununa yardımcı olur.

 

Eczacıdan Sağlık

DİĞER HABERLER
’Reçete’ / Fibromiyalji Nedir?
Nabız Nedir? Kaç Olmalı?
Güneş Yanıklarına Dikkat !
’Reçete’ / Cinsellik Nedir? Nasıl Sağlıklı Yaşanır?
Anoreksiya Nervoza
Havuzlara Dikkat
KKKA Tehlikesi
Hastalık Değil Farklılık
’Reçete’ / Yüz Estetiği Rehberi
Kilo Vermek İçin Organlarınzdan Olmayın
Yaz Aylarında Diş Bakımı
Demans Nedir?
Aşırı Sıcaklara Dikkat
Kalp Hastaları Sıcak Havalarda Ne Yapmalı?
’Reçete’ / Diyabetik Ayak Nasıl Tedavi Edilir
Magnezyum Nedir
Kurban Bayramınız Kutlu Olsun
Bel Ve Boyun Fıtığı
’Reçete’ / Sağlıklı Alışveriş Rehberi
Yaz Hastalıkları
Keneden Korunmanın Yolları
Kulak Tıkacı Kullanın
Doğal Sinüzit Spreyi
Zihinsel ve Fiziksel Performans Desteği
’Reçete’ / MS Hastalığı
Güneş Işığının Zararları ve Korunma Yolları
Sessiz Tehdit: Gut Hastalığı
’Reçete’ / Kalça Ağrıları
19 Mayıs Kutlu Olsun!
Kolajenden Gelen Güç

En Çok Okunanlar


Keneden Korunmanın Yolları

Hastalığa sebep olan mikrobun bulaştırıcısı olan keneler uçmazlar, zıplamazlar; yerden yürüyerek vücuda tırmanırlar.

Yaz Hastalıkları

İşte,yaz aylarında sık olarak karşılaşılan yaz hastalıkları ve yılın en sıcak aylarını sorunsuz geçirebilmeniz için dikkat etmeniz gereken bir öneri.

Bel Ve Boyun Fıtığı

Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir