Bilinçsiz Antibiyotik Kullanımı

Bilinçsiz Antibiyotik Kullanımı

Bilinçsiz Antibiyotik Kullanmanın 5 Önemli Zararı❗️

💊 Direnç geliştiriyor: Antibiyotiğin aşırı ve yanlış kullanımı sonucu pek çok bakteri direnç geliştirir. Yani antibiyotik işe yaramaz hale gelir. Bu durum enfeksiyonların tedavi edilememesine neden olur. Antibiyotikler gerekli olduğu zaman kullanılmalı ve önerilen tedavi zamanından önce kesilmemelidir.

💊 Sindirim sistemini bozuyor: Bilinçsiz antibiyotik kullanımı; bulantı, kusma, şişkinlik ve karın ağrıları başta olmak üzere sindirim sisteminin dengesini bozarken, ishale yol açabilir. Ayrıca ağızda yara, diş renginde değişmeye neden olabilir.

💊 Bağışıklık sistemine zarar veriyor: Bağırsak mukozamızdaki yararlı mikropları öldürerek mukozal bağışıklığı bozabilmekte ve yeni enfeksiyonların gelişmesine neden olabilmektedir. Alerjik hastalıkların ortaya çıkmasında artışa yol açabilir. Derideki kaşıntı ve döküntülerden başka öksürük nefes darlığı gibi ileri alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

💊 Metabolik sorunlara ve obeziteye yol açabiliyor: Özellikle çocukluk çağında yanlış kullanılan antibiyotikler bağırsak floramızı bozarak emilim sorunları yaratmakta ve diyabet hastalığı zemini oluşturup obeziteye neden olmaktadır.

💊 Karaciğer ve böbrek yetmezliğine zemin hazırlıyor: Antibiyotikler vücuttan karaciğer ya da böbrek yolu ile atılır. Pek çok ilaç karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını bozmakta ve yetmezliğe neden olabilmektedir. Covid-19 enfeksiyonu ile mücadele ettiğimiz bugünlerde, bir yandan da kışın kendine özgü hastalıkları ile karşı karşıya kaldığımızda hemen antibiyotiğe sarılmak fayda yerine zarar verecektir. Virüslerin neden olduğu hastalıkların tedavisinde antibiyotikler etkili değildir. Antibiyotikler bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Ancak kesinlikle hekimin gerekli gördüğü durumlarda kullanılmalıdır.

 

Eczacininsesi.com

DİĞER HABERLER
’Reçete’ / Fibromiyalji Nedir?
Nabız Nedir? Kaç Olmalı?
Güneş Yanıklarına Dikkat !
’Reçete’ / Cinsellik Nedir? Nasıl Sağlıklı Yaşanır?
Anoreksiya Nervoza
Havuzlara Dikkat
KKKA Tehlikesi
Hastalık Değil Farklılık
’Reçete’ / Yüz Estetiği Rehberi
Kilo Vermek İçin Organlarınzdan Olmayın
Yaz Aylarında Diş Bakımı
Demans Nedir?
Aşırı Sıcaklara Dikkat
Kalp Hastaları Sıcak Havalarda Ne Yapmalı?
’Reçete’ / Diyabetik Ayak Nasıl Tedavi Edilir
Magnezyum Nedir
Kurban Bayramınız Kutlu Olsun
Bel Ve Boyun Fıtığı
’Reçete’ / Sağlıklı Alışveriş Rehberi
Yaz Hastalıkları
Keneden Korunmanın Yolları
Kulak Tıkacı Kullanın
Doğal Sinüzit Spreyi
Zihinsel ve Fiziksel Performans Desteği
’Reçete’ / MS Hastalığı
Güneş Işığının Zararları ve Korunma Yolları
Sessiz Tehdit: Gut Hastalığı
’Reçete’ / Kalça Ağrıları
19 Mayıs Kutlu Olsun!
Kolajenden Gelen Güç

En Çok Okunanlar


Keneden Korunmanın Yolları

Hastalığa sebep olan mikrobun bulaştırıcısı olan keneler uçmazlar, zıplamazlar; yerden yürüyerek vücuda tırmanırlar.

Yaz Hastalıkları

İşte,yaz aylarında sık olarak karşılaşılan yaz hastalıkları ve yılın en sıcak aylarını sorunsuz geçirebilmeniz için dikkat etmeniz gereken bir öneri.

Bel Ve Boyun Fıtığı

Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir